lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Tortáim minden változatban

SAKKTORTÁM

 

 

 


Hozzávalók :


A sárga tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor.

A barna tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor

Barack lekvár
 
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:

A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem. A sütőporos lisztet lazán hozzáadom. A tojások fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába. Utána a barna tésztát elkészítem ugyan úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá.
A formákat ki kell kenni olvasztott vajjal és egy kevés liszttel megszórni, a masszát a képen látható módon nyomózsákkal a formákba tölteni. A kész lapokat ki kell hűteni és utána lekvárral megkenni, a felső rész tetejét is lekvározni, csokival behúzni.Én tejszinhabbal vontam be!!!!!
Szakács: Éva

 

CARLOTE TÚRÓTORTÁM

Hozzávalók :
A piskótához:

-6 tojás

-6 kanál cukor

-6 kanál liszt

-pici só

-1 kávéskanál sütőpor

- baracklekvár

A töltelékhez:

-50 dkg túró

-4dl tejszin

-1 vanilia cukor

-1 citrom reszelt héja

-15 dkg porcukor

-8 db zselatin lap

-1 ananászkompót

-(lehet más is)

 
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
Elkészítem a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm kiborítom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom  hogy kihűljön Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.

A tejszínt kemény habbá verem.

A túrót ,citromhéjat ,vaniliacukrot jól kikavarom és hozzáadom a  beáztatott és felmelegített  zselatint és óvatosan a tejszínhabot.Beleszórjuk az ananászdarabokat.

A piskótatekercset ujjnyi vastagságra szeleteljük.

Egy tálat kibélelünk fóliával  belehelyezzük a piskóta szeleteket és beletöltjük a krémet befedjük  azt is a tekercsekkel ha nem elég babapiskótával pótoljuk)

Legalább 4 órára a hüttőben tesszük tálaláskor egy tányért teszünk rá és kiboritjuk

Jó étvágyat!!!!

Szakács: Éva

 

TÚRÓ TORTÁM

 

Hozzávalók :
1 piskótalap(3 tojásból)

65 dkg túró

1 citrom leve

3 tojássárga

2 egéssz tojás

500 ml hejszinhab

15dkg cukor

9 db lapzselatin

  
Előkészületi idő: 30 perc

Elkészítés:
-A túrót összekavarom a citromlével

-Beáztatom  a zselatint

-A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját  kikavarom

-Felverem a tejszinhabot jó keményre

-Leszüröm a zselatint és felforralom

-Mikor mindent előkészitettem akkor a túrós masszában belekavarom a zselatin,aztán a tojásos masszát és a legvégén óvatosan a tejszinhabot.

-A piskótalapot egy kapcsos formába helyezem és ráöntöm a fenti krémet hűttőben teszem mikor kihűlt tetszés szerint díszítem!

A piskótalapot kettőbe is lepet vágni fele alól fele középre,vagy lehet babapiskótával helyetesíteni.

Szakács:Éva

 

TÚRÓTORTA(2)

Hozzávalók 8 személyre:
4 tojás

 

15 dkg cukor

20 dkg liszt

 

1 vaniliacukor

a sütőpor

 

3 kanál forró víz

Krémje:

 

50dkg tehéntúró

400ml tejszinhab

 

13dkg cukor

4 tasak tejszinhaberősitő

 

1 meggykompót
A hozzávalókból egy tortalapot sütők.

Mikor kihűlt kettévágom meglocsolom a meggykompót levével és rárakom a meggyet (hagyok a díszítéshez is)

 

 

Kikavarom a tehéntúrót a cukorral  a tejszínhabot felverem az erősítővel és a végén összevegyítem. A felét rákenem a meggyre  a másik felével bevonom a tortát és tetszés szerint díszítem bármilyen gyümölcsel.

 

 

 

 

 

 

 

0.02 mp