lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Sütik minden változatban

DIANNA SÜTIM


Hozzávalók 8 személyre:
1 vaj (25 dkg)

1 és fél bögre cukor( 250 ml a bögre)

1 bögre  liszt (250ml a bögre)

4 tojás

4 kanál kakaó

1 sütőpor

8 kanál vÍz

  
Előkészületi idő: 25 perc
Sütési idő: 45 perc
Elkészítés:
A vajat a cukrot a tojássárgákat a vizet és a kakaót összefőzöm  mig minden elolvad innen kiveszek 10 kanállal és félreteszem

A többihez hozzáadom a lisztet,sütőport és a tojások kemény habját

150 fokon 45 percig sütöm( tűpróba)

Mikor kész megmelegítem a félretett masszát és a meleg süti tetejére kenem

Kókuszreszelékkel vagy darált dióval megszórom

ALMÁS SÜTIM(1)

Hozzávalók 8 személyre:
2 tojás

9 kanál cukor

9 kanál tej

9 kanál olaj

1 sütőpor

liszt annyi hogy jól gyurható tészta legyen

1 kg alma


Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:
A hozzávalókból két lapot nyujtok az egyiket a tepszi ajjára helyezem megszurkálom egy villával és megszórom kissé buzadarával a ztán beleteszem a megdinsztelt reszelt almát amit culorral és fahéjjal izesitek ezután ráteszem a másik lapot ezt is megszurkálom.Sütőben teszem és 150 fokon 45 percet sütöm miután kész meghintem porcukorral

Szakács: Éva

ALMÁS SÜTIM (2)

 

Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás

35 dkg cukor

7 kanál olaj

150 ml ásványviz

1 sütőpor

1 vanilia cukor

liszt hogy jó tészta legyen

alma

margarin

fahéj

 
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 45 perc
Elkészítés:
A tepsziben  papirt teszek és jól kikenem margarinnal megrakom a megpucolt fél almákkatl és margarin darabokat rakok közéjük meghintem vaniliával , fahéjjal  és beteszem sülni

A cukrot és a tojást habosra keverem,beleadagolom az olajat és a vizet  ezután a sütőporos lisztet.

Ráöntöm a sült almára és kb 40-45 percig sütöm 150 fokon (tűpróba)

Szakács: Éva

KÉPVISELŐFÁNK

Hozzávalók :

 

-1 dl víz
-1 dl olaj
-5 evőkanál liszt
-3 tojás
A sárga krémhez:

-5dl tej
-2 cs vaníliás pudingpor
-15 dkg cukor
-4 tojás
Krém  a tetejére
-3 dl habtejszín
- porcukor a tetejére

Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

 

A fánkhoz a vizet,olajat a sót jól elkavarom, hozzáadjom a lisztet és simára kavarom.Odateszem főni folytonosan addig kavarom mig ugy összeáll hogy az edénytől és a kanálról levállik.Kihüttöm és  egyenként belekeverem a tojásokat a masszához.(nem kell megijedni mert ellágyul a tészta de addig kell kavarni mig összeáll) Legalább fél órát pihentetem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomok ,helyet hagyok közöttük mert kb duplájára nő  (én kiskanállal formázom)
Forró sütőben sütöm  kb. 15-20 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.

A pudingport simára keverem a hideg tej 2/3-ad részével és a 4 tojássárgájával.
A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verem.
A maradék tejet és a cukrot felforralom, és a pudingos tejjel jól elkeverem. Ezután állandó keverés mellett, kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is. Hagyom hűlni.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem
Ha kihűlt a tészta és a krém is, a fánkok tetejét levágom és a krémmel és tejszínhabbal töltjük, visszarakom a tetejüket, és porcukorral megszórom
Én szoktam csak a sárga krémmel is tejszinhab nélkül ugy is finom!

KÓKUSZKOCKA

Hozzávalók 8 személyre:
28 dkg liszt

20 dkg cukor

3 dkg vaj

1 kávéskanál szalakálé

1 tojás

1 dcl tej

2 evőkanál méz

Bevonat:

22dkg vaj

25 dkg porcukor

4 dkg kakaó

6 evőkanál tej

6 kávéskanál rum


Előkészületi idő: 40 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:
Jól összekavarom a hozzávalókat és kikent tepsiben 150 fokon  kb 45 percig sütöm

Mikor kihült tetszés szerint felszeletelem

A vajat felovasszuk hozzáadjuk a porcukrot a kakaót a tejet  a rumot és összefőzzük

Ebbe beleforgatjuk a felszeletelt sütit és kókuszreszelékben forgatjuk

Szakács: Éva

KÍNAI SZELET

Hozzávalók:

-6 tojás fehérje

-20 dkg darált dió

-20 dkg cukor

-15 dkg liszt

-20 dkg vaj

-1 sütőpor                                                                                                                     

Krém(1)

-15 dkg porcukor

-6 tojás sárga

Krém (2)

-10 dkg vaj (margarin)

-2 evőkanál kakaó

Tetejére:

-darált dió vagy kókuszreszelék

A  cukrot a vajjal  kikavarom apránként hozzáadom a diót,lisztet és a tojások kemény habját.

Előmelegített sütőben 150 fokon sülni teszem,közben kikavarom a porcukrot a tojássárgákkal és mikor majdnem megsült a tetejére öntöm és vissza teszem a sütőbe.

Elkészitem a kakaós krémet is ,mikor meghűlt a tetejére simítom és megszórom dióval vagy kókuszreszelékkel .

REBARBARÁS SÜTI(1)

Hozzávalók 8 személyre:
3 tojás

 

3 kanál hideg viz

8 kanál forró viz

 

20 dkg porcukor

250 ml olaj

 

1 sütőpor

1 vaniliás cukor

 

kevés citromhaj

35 dkg liszt

 

rebarbara (ki menyit szeret)(7 szár)

  
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:
A tojások fehérjét a hidegvizzel keményre verem hozzáadom a tojások sárgáját a forró vizet a porcukrot az olajat a sütöport  a vaniliát és a citrom haját legutoljára óvatosan a lisztet

 

Kikent tepsiben öntöm és a tetejére rászórom a rebarbarát(amit előre meghántok ,darabokra vágok és lecukrozok)

150 fokon kb 40 percet sütöm(tűpróba)

 

Szakács: Éva

REBARBARÁS SÜTI (2)

Hozzávalók 8 személyre:
- 3  bögre cukor

- 4 tojás

-1 bögre olaj

-1 bögre tej vagy ásvány viz

-1 sütőpor

-4 bögre liszt

-8 szál rebarbara

-(a bögre 250 ml )

  
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:
Meghántom a rebarbarát és  darabokra vágom.

2 bögre cukrot a tojások sárgáját az olajat(vagy tejet) jól kikavarom ezután hozzáadom a lisztet és sütőport

Beteszem sülni(150 fokon) ,mikor félig megsült kiveszem a sütőből és rákenem az egy bögre cukorral felvert tojásfehérjét

Visszateszem a sütőben és készre sütöm

Vizes késsel szeletelem!

Szakács: Éva

HABCSÓK

Hozzávalók 4 személyre:

 

Ahány tojás fehérje,
annyiszor 5 dkg kristálycukor
csipet só
egy csepp ecet

Előkészületi idő: 10 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:

A tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton félig felverem. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót, egy csepp ecetet, és magas fokozaton kemény habbá verem.
A sütőpapírral bélelt tepsibe habzsákkal csókokat formálunk.
Előmelegített sütőben 120 °C-on 45-50 perc alatt rózsaszínűre sütöm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0.043 mp