lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Sütés nélküli torták

        ALMÁS KEKSZES CSODA

 

 


Hozzávalók :

 

-háztartási keksz (kb 25-30 db)
-1,5 kg alma
- 15  dkg cukor
-400 ml tejszinhab
-20 dkg maszkarpone
-2  vaniliacukor
-2 vaniliás puding
-mandula
  
Előkészületi idő: 20 perc

Elkészítés:

Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingokat és összefőzzük.

A krémet hűlni tesszük.
Kikavarom a maszkarponét a vaníliacukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.

A tortaringet egy tortástányérra helyezem és kirakom az alját keksszel,erre egy rend almát majd egy rend krémet simitok  ezt 2szer megismétlem a maszkarponés krémmel fejezem be.Tetejét piritott mandulával hintettem :)Lehet , dióval ,mogyoróval,apróra morzsolt kekssel is.

SÜTÉS NÉLKÜLI EPRES TORTÁM

Hozzávalók :

 

-6 tojás
-18 evőkanál cukor
-500  ml tej
-500 ml tejszinhab
-500 ml tejszinhab(diszitéshez
-2 csomag  habfixáló
-4  kiscsomag zselatin
-30- 35 db  babapiskóta
- 1,5 kg eper  
Előkészületi idő: 20 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

 

-a tojássárgákat a tejet és a cukrot  felfőzzük

-a zselatint kevés tejjel gőz főlőtt felolvasztjuk

-Mikor mindkettő langyos összevegyitjük

-Felverem a tejszinhabot a habfixálóval

-Mikor kihűlt  a massza  akkor óvatosan belekavarjuk a kemény tejszínhabot
-Egy 3 l tálat kibélelek fóliával körberakom eperrel ezután belerétegelem a piskótát a tejszínhabos masszát és epret addig míg elfogy .A tetejére piskóta kerül teszem míg megdermed!!!!!Egy tortástálra borítom leveszem róla a fóliát és tejszínhabbal bevonom Eperrel díszítem!!!!
Jó étvágyat !!!!!!
Szakács: Éva

 

 

    DIPLOMATA TORTA

Hozzávalók :

 

-6 tojás
-18 evőkanál cukor
-500 ml tej
-500 ml tejszínhab
-500 ml tejszínhab (diszítéshez)
-4 kiscsomag zselatin
-2 narancs
-gyümölcsöt lehet tetszés szerint tenni bele
Elkészítés:

1- a tojássárgákat a tejet és a cukrot  felfőzzük
2-a zselatint kevés tejjel gőz főlőtt felolvasztjuk
Mikor langyos a kettőt  összevegyítjük
Mikor kihűlt óvatosan belekavarjuk a kemény tejszínhabot.
Egy kapcsos tortaformában belerétegezzük(én szoktam porcelántálban is) a piskótát ,az apróra vágott gyümölcsöt és a krémet amig minden elfogy.Legalább 6 órát a hütőben állni hagyjuk.Kivesszük a formából és tetszés szerint gyümölccsel tejszinhabbal diszitjük
Szakács: Éva

MEGGYES-ALMÁS-KEKSZES CSODA

 

-1  kg alma

-háztartási keksz (25-30 db)
- 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
- 16 dkg cukor
-400 ml habtejszín
-20 dkg maszkarpone
-2  vanília cukor
-2 vaniliás puding
-2 lapzselatin
- mandula
  
Előkészületi idő: 20 perc

 

Elkészítés:

Az almát lereszeljük és a cukorral ( 8dkg ) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot.
A zselanint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás  cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortástányérra teszem és kirakom az alját keksz +alma  +maszkarponeskrém  +keksz  +meggyeskrém     +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponeval fejezem be.Tetejét piritott mandulával hintettem!  Lehet , dióval ,mogyoróval.

 

GRÍZ TORTÁM

Hozzávalók 4 személyre:


-1 l tej

-10 kanál cukor

-10 evőkanál griz

-gyümölcsök

- 1 vanilia puding

 

-üdítő (abba főzőm a pudingot)

-habtejszín 

Előkészületi idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Megfőzöm a tejbegrízet és forrón egy tortaformában vagy tortaringben öntöm,Tetejét kidíszítem gyümölccsel tetszés  szerint, megfőzöm a pudingot vagy üdítőben vagy kompótlében és ezt is ráöntöm.Hagyom kihűlni aztán eltávolítom a ringet és tejszínhabbal tálalom!

RIZSKOSZORÚ


Hozzávalók :
A piskótához:

-6 tojás

-6 kanál cukor

-6 kanál liszt

-pici só

-1 kávéskanál sütőpor

- baracklekvár

A töltelékhez:

-50 dkg túró

-4dl tejszin

-1 vanilia cukor

-1 citrom reszelt héja

-15 dkg porcukor

-8 db zselatin lap

-1 ananászkompót

-(lehet más is)

 

Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
Elkészítem a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm kiborítom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom  hogy kihűljön Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.

A tejszínt kemény habbá verem.

A túrót ,citromhéjat vaniliacukrot jól kikavarom , hozzáadom a  beáztatott és felmelegített  zselatint és óvatosan a tejszínhabot.Beleszórjuk az ananászdarabokat.

A piskótatekercset ujjnyi vastagságra szeleteljük.

Egy tálat kibélelünk fóliával és belehelyezzük a piskóta szeleteket és beletöltjük a krémet befedjük  azt is a tekercsekkel (ha nem elég babapiskótával pótoljuk)

Legalább 4 órára a hüttőben tesszük tálaláskor egy tányért teszünk rá és kiboritjuk

Jó étvágyat!!!!

Szakács: Éva

SZEDRES-MÁLNÁS  CSODA


Hozzávalók 4 személyre:
-háztartási keksz ( 25-30 db)

-60 dkg szeder-málna (Tayberry)

- 15  dkg cukor

-400 ml tejszinhab

-20 dkg maszkarpone

-2  vaniliacukor

-2 vaniliás puding

-4 db lapzselatin

  
Előkészületi idő: 20 perc

Elkészítés:
A szeder-málnát  megfőzöm a cukorral és összeturmikszolom, visszateszem a tűzre , belekavarom a pudingokat és összefőzöm ,félreteszem hűlni .

Beáztatom a zselatinlapokat , leöntöm róla a vizet és felolvasztom (nem főzöm) és a gyümölcshöz kavarom..

A krémet hűlni tesszük.

Kikavarom a maszkarponét a vanília cukorral.

Felverem a tejszínhabot jó keményre.

A két krémet összevegyítem.

A tortaringet egy tortatányérra teszem és kirakom az alját keksszel,erre egy rend gyümölcskrémet majd egy rend maszkarpones krémet simítok ezt 3 szor megismétlem a maszkarponeval fejezem be.Tetejét morzsolt keksszel hintettem :)Lehet pirított mandulával, dióval ,mogyoróval :)

Szakács: Éva

 

 

 

 

0.027 mp