lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Spárgás ételek

CSŐBEN SÜLT SPÁRGA


Hozzávalók 2 személyre:
-8 szál spárga

-vaj(megfőzéshez,kikenéshez)

-8 + 3 (tetejére) szelet sonka

-3 púpozott evőkanál liszt

-2 dl tej

-ételízesitő

-só

-bors

- petrezselyem zöldje

-4 db tojás 

20 dkg sajt

  
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:

A spárgát megmosom ,megtisztítom,és ételízesítős-vajas vízben megfőzöm.
A sonka szeletekbe becsavarom,a spárgát.
Tűzálló tálat kivajazom,belehelyezem a sonkában csavart  spárgákat.
Elkészítem a krémet:

A vajat felolvasztom,a lisztet rászórom,fehéredésig keverem,hozzáadom a tejet állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzöm,fűszerezem beleteszem a petrezselyemzöldet az ételízesítőt  ezután belekeverem a tojásokat  és a sonkás spárgára simítom.

A megmaradt sonka szeleteket és a sajtot  szép vékony csíkokra vágom ,rácsosan a tetejére helyezem

 A  sütőben szép pirosra sütöm.

Légkeverésen,150 fokon kb. 45-50 perc.

SPÁRGA PALACSINTÁBAN


Hozzávalók 4 személyre:
-16 db spárga

-16 szelet sonka(vékonyra szeletelve)

-8 szelet sonkaszalámi

-palacsintatészta

A szószhoz:

150 g vaj
2 tojássárgája
1 evőkanál víz (hideg)
2 csipet só
 
Előkészületi idő: 25 perc
Sütési idő: 15 perc
Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A spárgát vajas ételízesítős vízben puhára főzöm. Megsütöm a palacsintákat

Szósz készítése:

A vajat kikeverem jó puhára egy tálban
Gőz fölött összekeverem a tojássárgákat,vizet és a sót ,mikor sűrűsödni kezd leveszem a gőzről és apránként hozzáadom a vajat .jól kikavarom ha túl vastag vízzel hígítom!!!
Egy palacsintára ráteszek  szeletelt sonkát,főtt sonkát spárgát és ráöntöm a szószt.
Jó étvágyat hozzá!!!!
Szakács: Éva

0.019 mp