lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Mártások

CITROMOS CSIRKEMÁRTÁS KIRÁLYNŐI PITÉBEN


Hozzávalók 4 személyre:

 

-8 db királynői pite

-4 csirkecomb

- fej hagyma

-1 leveskocka

-petrezselyem zöldje

- 1 kanál liszt

-só

-bors

-citromlé

-rizs


Előkészületi idő: 15 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

 


Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből,leszedem a csontról a húst  és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (ízlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen hígan szereti) ízlés szerint sózom borsozom.
Közben megfőzöm a rizset.
A Pitéket megtöltöm a citromos mártással és rizzsel tálalom!!!!

A pitéket készen vettem de lehet házilag. leveles tésztából is készíteni.
Szakács: Éva

TOJÁSMÁRTÁS

Hozzávalók 4 személyre:

 

-4 tojás
-1 kis fej hagyma
-3 ek olaj
-1 nagy doboz tejföl
-2 ek -liszt
-1 tk őrölt paprika
-só
-bors

Előkészületi idő: 10 perc
Sütési idő: 10 perc
Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hámozzuk,apróra vágjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beleforgatjuk a tojásdarabokat.
A tejölben elkeverjük a lisztet, a tojásra öntjük, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a tűzre.
Felforraljuk, pár perc alatt besűrítjük, és krumplipürével,főtt tésztával, párolt rizzsel tálaljuk.
Szakács: Éva

VIRSLIS CSÓNAKOK GOMBAMÁRTÁSSAL 


Hozzávalók 2 személyre:
-4 db vastag virsli (vagy kolbász)

-20 dkg juhtúró (vagy sajt)

-8 vékony szelet császárszalonna

- 20 dkg gomba

-1 hagyma

-zöldpetrezselyem

-1 kanál liszt

-200 ml tejföl

-olaj

-só

-bors

  
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:
A virsliken(kolbászokon) zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval(sajttal) és becsavarom 2 szelet császárszalonnával

A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott gombát,petrezselyemzöldet sózom borsozom.

Mikor megfőtt elsodrom a lisztet a tejföllel,és összefőzöm .

 

 

Egy tepsit jól kiolajazom  belehelyezem a  virsliket  és sütőben teszem.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm

Rizzsel tálalom és a gombamártással .

Szakács :Éva

CITROMOS CSIRKEMÁRTÁS KRUMPLIGOMBÓCCAL

 

 

Hozzávalók 4 személyre:
Krumpligombóchoz:

 

-50 dkg nyerskrumpli
-50 dkg-főtt krumpli
-só
-3 tojás
-liszt
-petrezselyemzöldje
-ételízesitő

Mártáshoz:

-4 csirkecomb
-só
-bors
-1 hagyma
-1 citrom
-liszt húsleveskocka
-olaj
-petrezselyemzöldje
- 1 kanál liszt
  
Előkészületi idő: 30 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A nyers krumplit lereszeljük kis lukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.A főtt krumplit összetörjük.és összekavarjuk   a nyers krumplival sózzuk ,beleteszünk petrezselyemzöldet ételízesítőt majd annyi liszttel keverjük össze, hogy masszát kapjunk, ami nem esik szét. Közepes méretű gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük. (ez nem fogy el egyszerre ami marad felolvasztott vajjal meglocsolom és lefagyasztom mikor fogyasztani szeretném gőz fölött melegítem vagy mikróban) (előző este kiveszem a fagyról)

Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből  és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (izlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen higan szereti) izlés szerint sózom borsozom
A krupligombócokkal tálalom!!!!
Szakács: Éva

 

0.023 mp