lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Lekvárok

ZÖLDPARADICSOM LEKVÁR


Hozzávalók 4 személyre:
-zöldparadcsom

-Befőzőcukor Extra 2:1

-vaniliacukor

-citrom leve

-rumaroma

  
Előkészületi idő: 25 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
A paradicsomokat megmosom feldarabolom,és főni teszem annyi vízzel hogy épp ellepje.Miután jó puhára megfőtt átpaszírozom.

Megmérem a levet és azszerint hogy mit ír a cukron 900 ml lé és 1 csomag cukor vagy 700 ml lé és 1 csomag cukor (nem mindig egyforma legalábbis itt) 3 percig főzzük tetszés szerint ízesitjük citromlével vagy rummaromával vagy vaniliával

Forrón üvegekben töltöm és úgy hagyom míg kihűl 

Szakács: Éva

KIWI LEKVÁR

Hozzávalók :
-kiwi

-befőzőcukor 2:1

-citrom leve

  
Előkészületi idő: 10 perc

Főzési idő: 13 perc
Elkészítés:
A kiwiket  hagyom míg  megpuhulnak ,kettévágom és kiskanállal kikaparom ,odateszem főni  és fővéstől 10 percet főzőm. Összeturmikszolom visszateszem a tűzre mikor ismét főni kezd beleteszem a cukrot citrommal ízesítem és 3 percet főzöm. Forrón üvegekben töltöm az üvegeket fejre állítom úgy hagyom míg kihűl !

1 kg kiwihez  50dkg befőzőcukor

Szakács: Éva

0.018 mp