lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Kocsonyák

ZÖLDSÉGES CSIRKEHÚSOS KOCSONYA

Hozzávalók 4 személyre:
-2 csirkecomb

-10 dkg zöldborsó   (konzerv)

-10 dkg sárgarépa

-10 dkg  gomba (konzerv)

-5  dkg kukorica (konzerv)

-1 db savanyu pritaminpaprikapaprika

-4 db zselatinlap

-vegeta

-só

-bors

- 1 kisebb citrom

 
Előkészületi idő: 10 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A csirkecombokat a sárgarépával 2 l  vegetás vizben főni tesszük (lassú tűzőn).

A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm mig a csontról leváll a hús.

A levest leszüröm és belecsavarom a citrom levét.

A zselatinlapokat beáztatom mikor megázott jól kicsavarom visszateszem a lábosba és felmelegítem mig elolvad(nem főzöm) és a leveshez öntöm.

Az előkészített forma aljára kevés levet öntök,és tetszés szerint húst zöldséget teszek az aljára  amit hűtőszekrényben megdermesztek,

Ezután rárakom a megmaradt húsdarabokat és zöldségeket és feltöltöm a húslével,az edény befödöm és legalább 4 órát hűtőben tatrom.

Tálalás előtt a zöldségeskocsonyát tálra boritom.

Szakács: Éva

KOCSONYA

Hozzávalók 4 személyre:

-3 kg kocsonyahús(köröm,bőr,fül,farok)                                                               

-1  fej vöröshagyma,
-1 fej gerezd fokhagyma,
-szemesbors

-só

-pirospaprika
                                                                                                                                      
-3-4 sárgarépa
  
Előkészületi idő: 20 perc

Főzési idő: 300 perc
Elkészítés:

 

A kocsonyahúst jól megmosom,hideg vízben odateszem  főni,az első levét leöntöm,és új vízben újra főni teszem .Ha ismét felfő,hozzáadom a a fűszereket. a sárgarépát,hagymát ,fokhagymát ,kis lángon lassan főzzük épp hogy gyöngyözzön
Kanállal kiveszünk egy kevés lét és hülni hagyjuk ha nem dermed meg  zselatint teszünk bele.
A megfőtt húsokból a csontokat kivesszük és mélytányérokba egyenlően szétosztjuk., a sárgarépát tetszés szerint felvágjuk és a hús tetejére tesszük
A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra,és hideg helyre tesszük dermedni.Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával vagy örölt borssal.
Szakács: Éva

 

 

 

 

0.005 mp