lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Karácsonyi ajánlatom (ételek)

CSIRKEMELLTEKERCS


Hozzávalók 4 személyre:
3 csirkemell

3  tojás

15 dkg reszelt sajt

10 dkg kukorica

2 gerezd fokhagyma

1 paprika

petrezselyem zöldje

bors

150 ml tejföl

császárszalonna

  
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:
A hozzávalókat darabokra vágjuk ízlés szerint sózzuk borsozzuk egy tálban jól összekeverjük.

A tojásokat felverjük a tejföllel és azt is hozzákavarjuk.

A tepsit kibéleljük császárszalonnával ugy hogy a végei kilógjanak ezután beleöntjük a masszát és betakarjuk a kilógó császárszalonnával,

150 fokon 1 órát sütöm.

Szakács: Éva

DARÁLTHÚSSAL TÖLTÖTT KARAJ

Hozzávalók 4 személyre:
-80 dkg csontnélküli karaj

-30 dkg darált hús

- 1 csokor zöldhagyma

-1 csokor perezselyemzöld

- 3 gerezd fokhagyma

-1 tojás

-fél zsemle

- só, bors

- pirospaprika

- olaj. 

Előkészületi idő: 25 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:
A húst felszeletelem kiklopfolom  sózom borsozom,  A darált húshoz hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét , fokhagymát,  tojást, sóval, borssal pirospaprikával ízesítem, majd hozzáadom az apróra vágott zöldhagymát és petrezselyemzöldet.

Ezzel megtöltöm a karajszeleteket, felcsavarom és fogvájóval megtűzöm A tepsiben sütőpapírt teszek  ráhelyezem a húsokat   150 fokon 1 órát sütöm .

Szakács: Éva

TÖLTÖTTOJÁS

Hozzávalók :4 főre
-8 tojás
-125 gr májpástétom
-2 ek tejföl
-1 ek mustár
-só
-őrölt bors
- petrezselyemzöld

-100 ml majonéz

5 kanál tejföl


Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, kettévágjuk.
A sárgáját kiemeljük, villával összetörjük, majd a tejföllel, meg a mustárral simára keverjük.
Hozzáadjuk a májpástétomot, sóval, őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
A jól kikevert májas tölteléket a fél tojásfehérjékbe  halmozzuk.A majonézet összekavarom a tejföllel egy tálba öntöm és belehelyezem a töltött tojásokat tetszés szerint díszítem.

TÖLTÖTT FASIRT ZÖLDSÉGESEN

 

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók

-50 dkg  sertés darált hús(lehet vegyes is)

-1 db zsemle
-3 db tojás
-pirospaprika

-só
-örölt bors
-3-4 gerezd fokhagyma
-petrezselyem zöldje
Töltelékhez:
tetszés szerint:
sárgarépa
kukorica
főtt tojás
zöldborsó
virsli
A zöldségeket előre megfőzzük

Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:
A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd fóliára téve téglalap alakúra nyújtom.  A töltelék hozzávalóit is tetszés szerint aprítom, összekeverem, majd  elosztom a fasírton.(a zöldségeket előre megfőzőm) A fólia segítségével feltekerem, és  kiolajozott tepsibe terítem,amit előre kibélelek császárszalonnával.Sütőbe teszem és 150 fokon 1 órát sütöm Jó Étvágyat hozzá!!!!!

Szakács: Éva

TÖLTÖTT DAGADÓ

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

-1 kg-os dagadó
-30 kg darált hús
-1 áztatott zsemle
-1 fej hagyma
- 3  gerezd fokhagyma
- 2 fej gomba
-2 tojás
-petrezselyem zöld
-só
-bors
-ételizesitő
- pirospaprika
-zöldségek
  
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A darált húshoz keverem az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. A többi hozzávalót is beletéve jól összedolgozom és a dagadóba töltöm. A dagadót spárgával összekötöm.A kuktában zöldségeket vágok tetszés  szerint beleteszem a dagadót feltöltöm kevés vízzel és 20 percet főzöm  Mikor kész kiveszem a kuktából  egy tepsibe teszem és 160 fokon kb 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
A zöldségeket összeturmixolom ebből lessz a szósz!

 

 

 

 

 

 

 

0.026 mp