lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Halból készült ételek

TEJFÖLES HALSZELETEK

Hozzávalók 4 személyre:
-4 szelet csont nélküli hal (16 dkg) személyenként)

-2  fej hagyma

-300 ml tejföl

-50 ml fehér bor

-olaj

-só

-bors

-50 dkg rizs

-1,6 l víz

-1 kávéskanál ételizesitő

Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A halat sózom,borsozom.

A hagymát felszeletelem és az olajban megdinsztelem,

beleteszem a halszeleteket és kissé megsütöm ,megfordÍtom és ráöntöm a boros tejszÍnt többet nem kavarom csak rázogatom hogy maradjanak a szeletek egészben

 

Közben megfőzőm a rizset.

Petrezselyemzölddel tálalom.

 

Szakács: Éva

HALRUDAK KRUMPLIPÜRÉVEL

Hozzávalók:

halrudacskák(készen veszem)

-krumpli

-vaj

-tej

-só

A krumplit sós vízben puhára főzöm leszűröm hozzáadom a vajat összetöröm,hozzáadom a tejet és habosra keverem.

A halrudakat szép pirosra sütöm.

Tetszés szerint tálalom.

 


 

0.013 mp