lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Gyümölcstorták

SZEDERTORTÁM

 

 

 

      

-1 piskótalap(3tojásból)

-1 kg szeder(lehet fagyasztott is)

-20 dkg cukor

-410 ml habtejszín

- 2 tojásfehérje

- 18 db fehér lapzselatin
Elkészítés:

                                    -A szedret kissé megfőzöm(és lehűtőm)

-Beáztatom a zselatint

-Felverem a tojásfehérjét

-Felverem a tejszinhabot

-Leszürőm a zselatint és felforralom(nem főzöm)

A szedres masszába belekavarom a forró zselatint aztán ovatosan a tojásfehérjét és a tejszínhabot.

Egy kapcsos tortaformában beletesszük a piskótalapot és ráöntjük a málnás krémet hüttőben tesszük amig megdermed.(legalább 6 órát ) Ezután tetszés szerint díszítjük
Szakács: Éva

GYÜMÖLCSTORTÁIM

 

Hozzávalók :
-6 tojás

-30 dkg cukor

-30 dkg liszt

-6 evőkanál langyos víz

-gyümölcsök

-1 vanilia puding

-500 ml tej

3-4 kanál cukor

-egy csomag zselatin

 
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
A tojássárgákat,cukrot és a vizet addig kavarom mig a cukor elolvad,hozzáadom a lisztet és a tojások kemény habját

A tortaformákat kikenem zsirral  (ebből az adagból 4 db torta lessz a 22 cm  átmérőjü  formában és 2 db a 30 cm átmérőjü  formában)

150 fokon 20 percig sütöm(tűpróba)

Mikor kihült megfőzöm a pudingot és a torta közepére öntöm.Izlés, tetszés szerint megrakom gyümölccsel.

Megfőzőm a zselatint  a közepére öntöm és elegyengetem!

Tejszinhabbal tálalom!

Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Éva

 

 

 

 

0.028 mp