lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Gombás ételek

SAJTOS GOMBA HOLLAND SZÓSSZAL

 


Hozzávalók 2 személyre:
-50 dkg gomba

-15 dkg sajt

-só

-bors

-olaj

Szószhoz :

150 g vaj
2 tojássárgája
1 evőkanál víz (hideg)
2 csipet só  
Előkészületi idő: 10 perc
Sütési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A gombákat megpucolom sózom borsozom,a sajtot kockákra vágom  (lehet reszelt sajt  is),megtöltöm a gombákat és lassú tűznél addig sütöm míg a sajt elolvad

A vajat kikeverem jó puhára egy tálban.
Gőz fölött összekeverem a tojássárgákat,vizet és a sót mikor sürüsödni kezd leveszem a gőzről és apránként hozzáadom a vajat .jól kikavarom ha túl vastag vizzel higítom!!!
A sajtos gombákat hollandszósszal tálalom !

RÓKAGOMBA PULISZKÁVAL

 

Hozzávalók 4 személyre:
-1 kg rókagomba

- olaj

-1  fej hagyma

- pirospaprika

-bors,

-petrezselyemzöld

-1 kanál liszt

-100ml tej

-kukoricadara
-só
-víz
Előkészületi idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A hagymát  megpirítjuk, rászórjuk a paprikát, és beletesszük a gomba darabokat feltöltjük vízzel.Sózzuk borsozzuk beletesszük a petrezselyemzöldjét és a lisztből  a tejjel eresztéket csinálunk rá.

Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát. Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig. A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától. Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből.

Szakács: Éva

GOMBAMÁRTÁS


Hozzávalók 4 személyre:

 

-1kg gomba
-2 kanál vaj
-1 kis citromlé
-só
-bors
-2 kanál liszt
-1 dl tejszín
-1 hagyma
-1 apróra vágott zöldpetrezselyem
  
Előkészületi idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Az apróra  vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd beletesszük a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és saját levében puhára pároljuk.Közben a lisztet a tejföllel , vízzel simára keverünk, majd ráöntjük a gombára és kevergetve besűrítjük. A végén a finomra vágott petrezselymet is belekeverjük, s pár percig tovább forraljuk.citromlével ízesítjük.Rizzsel vagy puliszkával tálaljuk!

Szakács: Éva

0.005 mp