lap tetejére

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Darállhúsból készült ételek

TEKNŐSBÉKA DARÁLTHUSBÓL

 


Hozzávalók 4 személyre:
50dkg darálthús

3 tojás

só,bors

petrezselyem zöldje

fokhagyma

zsemlemorzsa

virsli

császárszalonna

  
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:
Összegyúrom a hozzávalókat mintha fasírtot készítenék csak kicsit keményebbre ezért kell a zsemlemorzsa hogy jól lehessen formázni ,ne legyen lágy.

a masszát 4 felé osztom kiformázom a testét,aztán belehelyezem a lábait, fejét,végül császárszalonnába csavarom.

Sütőpapiron 150 fokon  szép pirossra sütöm 35-40 percig

Szakács: Éva

 

 

 

TÖLTÖTT ZSEMLE

 

 

 

 

Hozzávalók 3 személyre:
6-zsemle

-50dkg darálthús

-5dkg margarin

-1 nagy fej hagyma

-3 tojás

100 ml tejföl

paprika

bors

  
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 10 perc
Elkészítés:
A zsemléknek a tetejét levágom és kiszedem a belét.

A hagymát megdinsztelem a margarinnal beleteszem az őrölt húst és 10 percet dinsztelem ezután beleteszem az apróra morzsolt kenyérbelet,sózom borsozom ízlés szerint.  

Mikor kész félreveszem a tűzről egyenként belekavarom gyorsan a tojásokat és a tejfölt.

Megtöltöm a zsemléket sajtot teszek rá .160 fokon 10 perc alatt megsütöm!!!!!

Szakács: Éva


 

TÖLTÖTTKÁPOSZTA

 

 

 

 

Hozzávalók 6 személyre:
3 fej savanyú káposzta (ha nincs akkor friss)

vágott káposzta
1 kg sertés darálthús
20 dkg rizs
1 fej hagyma
só, bors, nagyon kevés pirospaprika
csombor, kapor (csombor helyett lehet borsikafüvet)
füstölt karaj vagy császárszalonna

  
Előkészületi idő: 40 perc

Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:
A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk.Amikor készen van hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
A fazék aljára hulladék leveleket tehetünk, a vágott káposztát ketté osztjuk, felét az aljára tesszük és elrendezzük a töltelékeket. A tetejére tehetjük a füstölt húst, bőven megszórjuk a tetejét csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feltöltjük vízzel, kb. 2 óra alatt készre főzzük.

 

TÖLTÖTTFASIRT

 

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók

50 dkg  sertés darált hús(lehet vegyes is)

1 db zsemle
3 db tojás
pirospaprika,só
örölt bors
3-4 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje
Töltelékhez:
tetszés szerint:
sárgarépa
kukorica
főtt tojás
zöldborsó
virsli
(kolbász)

A zöldségeket előre megfőzzük
 
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:
A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd fóliára téve téglalap alakúra nyújtom.  A töltelék hozzávalóit is tetszés szerint aprítom, összekeverem, majd  elosztom a fasírton.(a zöldségeket előre megfőzőm) A fólia segítségével feltekerem, és  kiolajozott tepsibe terítem,amit előre kibélelek császárszalonnával.Sütőbe teszem és 150 fokon 1 órát sütöm Jó Étvágyat hozzá!!!!!

Szakács: Éva

TÖLTÖTT KRUMPLI

Hozzávalók 2 személyre:

 

8 db közepes méretű krumpli
500 g darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
fél dl víz

bors
paprika
olaj

tejföl(tetejére)
sajt(a tetejére)

Előkészületi idő: 25 perc
Sütési idő: 20 perc
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

 

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük(de nem egésszen )
A hagymát apróra vágjuk olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, ezután felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt pároljuk, és fűszerezzük
A krumplikat meghámozzuk, és a hosszabbik oldalán kettévágjuk  ezután egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket,

A kikapart krumplibél  felét hozzákeverjük a darálthúshoz és azzal is dinszteljük kicsit.
A tölteléket a krumplikba halmozzuk, közepesen púposra töltve őket.
Egy tepsit kiolajozunk, majd belehelyezzük a krumplikat
Előmelegített sütőben, kb. 15percig sütjük, vagy amíg a töltelék teteje meg nem pirul. Tetejére sajtot reszeltem!!!!

Lehet tenni tejfölet is a tetejére!

Szakács: Éva

 

PASZTA-SUTA

Hozzávalók 4 személyre:
-1 kg sárgarépa

-1kissebb zeller

-6 fej hagyma

- 1 kg darálthús

-petrezselyemzöld

- zellerzöld

-petrezselyemzöld

- 1 l paradiszomlé

- só

-bors

- vegeta

 
Előkészületi idő: 20 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A zöldségeket  apróra vágommit lehetlereszelek  és megdinsztelem,felöntöm vizzel és félkészre főzöm ekkor hozzáadom a darálthúst és azzl is főzöm , hozzáadom a paradicsomlevet sózom borsozom és készre főzöm

Ez egy nagy adag leszoktam fagyasztani:! Mikor váratlan vendég jön hamar kiveszem a fagyról  főzök hozzá tésztát vagy spagettit és kész a kaja !

Szakács: Éva

TÖLTÖTT KARALÁBÉ

Hozzávalók 4 személyre:

 

40 dkg darált sertéshús
8 db kissebb karalábé
1 fej hagyma
12 dkg rizs
2 db tojás
bors

6 dl tej
3 púpos ek liszt
4 dkg zsír
2 dl tejföl
1 kis csokor petezselyemzöld

Előkészületi idő: 30 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.
A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen.
A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk.
A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad a töltelékből,ez előre leforázott karalábélevelekben töltjük vagy gombócokat formálunk belölük.
Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat,töltelékeket!!!! közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk kicsi  sót és feltesszük főni.
A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
A petrezselymet felaprítjuk.
Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt),  kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
Rántás : a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.
Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket
Szakács: Éva

TÖLTÖTT CSIRKECOMBOK

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

-4 db csirkecomb
-1  db zsemle
-20 dkg darálthús
-2 db tojás
-olaj
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
-majoránna
  
Előkészületi idő: 25 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:

A zsemlét  megáztatom,  és jól  kinyomkodom.Hozzáadom a darál húshoz ezután az apróra vágott petrezselymet,  egy kevés olajon megpirított  hagymát ,fokhagymát, a tojást, borssal, majoránnával, sóval ízesítem és jól összedolgozom. A csirkecombok bőrét jól fellazítom, és megtöltöm  a töltelékkel, hústűvel összetűzöm Ha elkészült, megsózom a tetejét, és tepsibe rakom. Vizet öntök alá, és megkenem a csirkecombokat kevés zsírral. Alufóliával letakarom, és 150  fokon sütőben kb. 1 órát sütöm majd a fóliát levéve megpirítom a tetejét.
Jó étvágyat!!!
Szakács: Éva

 

 

 

 

 

 

 

0.046 mp